TEAM PIURA!

  • Publicat el 07 de juliol de 2018

L'equip Piura, format per l'Alícia, L'Alex, la Paula, la Maria, l'Oscar i l'Anna us expliquem les nostres trepidants aventures al centro de reposo de Piura

10/07/2018


Hola família,

Portem bones noticies, durant aquest cap de setmana hem aprofitat per fer una mica de turisme i conèixer mes Perú. Dissabte vam anar de compres a Catacaos, tranquils família tindreu regals. Com que trobàvem a faltar fer feina del voluntariat, a la tarda, vam anar a comprar cartolines i colors per preparar un joc de taula per les persones del centre.

L’endemà ens vam llevar d’hora i vam anar a missa que fan dins el Centro de Reposo, tot una experiència. Seguidament vam agafar uns taxis fins l’estació Jimena direcció a Paita, on vam agafar un cotxe fins a Colan. Per trobar la platja, vam haver de caminar uns 15 min però finalment vam arribar, platja totalment tropical amb palmeres tocant a la sorra.

Avui dilluns dia 10, hem participat a un esdeveniment a la Clínica Pediàtrica de San Juan de Diós que organitzaven els voluntaris del centre. Hem cantat i ballat com mai; si busqueu la Pata Lulú al Youtube veureu que el nivell estava molt alt. Després, ens hem dividit en dos grups i hem anat per les escoles locals presentant un repte solidari anomenat Teletón. Aquest, és un acte anual que pretén fer un recull de diners per tal de millorar les condicions dels infants en una situació de discapacitat tant física com intel·lectual.

I com sempre, algunes anècdotes divertides d’aquests últims 3 dies:

La llama está que arde: tornant de Colán, ens vam trobar una llama en un Skatepark. Naturalment, ens vam fer una foto amb ella i vam fer el guiri a més no poder

Teo torna a l’aeroport: acabarem plantant tenda a la terminal. Seguim anant a l’aeroport constantment. Les últimes notícies són:

  • La maleta de l’Alícia i l’Òscar ha arribat, tot i així, la recollida no va ser fàcil. Al personal de la companyia se’ls hi va quedar la clau on tenien guardades les maletes dins l’habitació (sí, amb les pròpies maletes). Després, d’esperar molta estona, vam veure al senyor Murphy rient-se de nosaltres. (Les maletes ja són a casa)

  • Ens avisen per pinganillo que només falten 6 maletes.

Mi mamá me mima mucho: Sí. Hem menjat truita de patates. I, sí, ens va fer molt feliços. Gràcies a les cuineres del Centro de Reposo de cuidar-nos tant i tant.

PD: mentre preparàvem el joc a la Paula se li ha cagat un ocell al cap... serà una senyal de bona sort i les maletes arribaran demà?

Amb molt amor, fins aquí lo temps

TEAM PIURA

 

07/07/2018


Hola familia!

Dimecres cada grup va marxar als seus llocs designats. Des de Piura, l'Alex, l'Alícia, la Maria, la Paula i l'Anna estem al Centro de Reposo de San Juan de Dios, el centre de rehabilitació i psiquiatria de Piura.

La nostra tasca durant aquests tres primers dies ha estat de suport i acompanyament dels pacients; tant dels que van al centre de dia a fer teràpies com dels que encara no tenen permís de sortir.

Amb els pacients del centre de dia fem esports a l'aire lliure, ballem, pintem i els ajudem a fer fitxes d'agilitat mental. Per altra banda, amb els pacients que no poden sortir del seu pavelló juguem a  cartes, parlem amb ells, fem pulseres i estem creant un joc de taula amb ells per a que el puguin continuar fent servir quan marxem a Ayabaca el proper divendres.

Durant les tardes, a alguns d'ells els venen a visitar les seves famílies. Als que no, fem activitats i dinàmiques de grup.

Ahir, vam anar al centre de rehabilitació pediàtrica de Sant Joan de Deu a Piura, i segurament, en els propers dies hi anirem a fer de voluntaris un matí. 

Us deixem algunes fotos!

Algunes anècdotes divertides d'aquests primers dies...

1.Tenim en MacGyver al grup: l'Òscar després de quedar-se tancat a les 4 de la matinada al lavabo ha descobert la seva habilitat per obrir portes amb culleres de cafè i clips i targetes del CatSalut.

2.En Teo va a l'aeroport : després de passar-hi unes quantes tardes i tancar l'aeroport més de dues vegades seguim sense tenir totes les maletes, això sí, tota la plantilla del personal ens coneix.. I de tant insisitir ja només ens falten 8 maletes.

3.El único fruto del amor es la banana: l'Òscar ha anat a recollir plàtans amb el germà Wilson a 3h de Piura. Trobarà una dona dona? 

4.Chic@s fit: després de fer tant esport amb els pacients tenim unes agulletes que no marxen. A veure si amb els plàtans que ha recollit l'Òscar se'ns passen una mica. 

I fins aquí lo temps. Seguirem informant!

Petons i abraçades, 

TEAM PIURA

Camps de treball Perú

Deixa un comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta qüestió és per provar si ets o no ets un visitanto humà i per prevenir l'enviament automatitzat de spam.
Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.